שבע ברכות מלאים
הזוג הראשון שחגג את שבעת ימי ה'שבע ברכות' היו יעקב ולאה.
אחרי הגילוי של ההחלפה והויכוח עם לבן נקבע הסכם - "מַלֵּא שְׁבֻעַ זֹאת וְנִתְּנָה לְךָ גַּם אֶת זֹאת בַּעֲבֹדָה אֲשֶׁר תַּעֲבֹד עִמָּדִי עוֹד שֶׁבַע שָׁנִים אֲחֵרוֹת".
כלומר, אחרי שבע שנים שיעקב עבד עבור רחל, הוא נושא כעת את לאה. רק בתום שבוע השמחה של שבע ברכות הוא ישא את רחל ואז יתחיל לעבוד עבורה עוד שבע שנים.
***
מה עושה יעקב בימים האלו?, הפסוק מגלה - "וַיַּעַשׂ יַעֲקֹב כֵּן וַיְמַלֵּא שְׁבֻעַ זֹאת". על כך כתב בספר באר מים חיים: "צריך לדעת מה עשיה עשה יעקב הלא הוא לא עשה כלום כי אם שב ואל תעשה היה שהמתין?.. ואך כי לבן ביקש מיעקב.. שתעשה אתה השמחה והסעודות הצריכין להיות בשבעת הימים בכדי שידעו הכל כי כבר נתרצית בלאה ואינה אצלך באונס והכרח".
יעקב לומד להכיר את לאה. הוא משמח אותה, הוא מתגבר על ההפתעה ומתוודע אליה. את רחל הוא אהב ממבט ראשון, אבל את לאה הוא יאהב ממבט חוזר ונשנה.
***
חיי הנישואין הם לפעמים בחינת לאה ולפעמים בחינת רחל. יש בהם צדדים של מסגרת וצורך לצד הלהט וההרמוניה. ונכון, לפעמים הקסם של האהבה לא מצליח לטשטש את הקשיים ולהעביר אותם כימים אחדים. אבל אז, נזכרים בשבוע הזה - ביסודות שנשתלים בו, בחיים השיתופיים שהחלו בו, בשמחה והחידוש.
מעמד החופה הוא גם ההתחלה של שבוע ה"שבע ברכות". שבוע שאתם תתמלאו בו ותמלאו אותו ואז תזכו להחזיר את הסדר למקורו בברכת שבע הברכות של בועז - "יִתֵּן יְהוָה אֶת הָאִשָּׁה הַבָּאָה אֶל בֵּיתֶךָ כְּרָחֵל וּכְלֵאָה אֲשֶׁר בָּנוּ שְׁתֵּיהֶם אֶת בֵּית יִשְׂרָאֵל".
תגובות
הוסף רשומת תגובה